top of page
IMG_7846_edited.jpg

ALEKSI SEPPÄNEN

Minun tarinani

Tulin ehkä osalle suomalaisista tutuksi Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta, sen toiselta tuotantokaudelta vuonna 2007. Yhdessä tähtioppilaani Marikon kanssa ylsimme tuolloin aina voittoon asti. Myöhemmin olin mukana ohjelmassa vielä kolme kertaa.

Historiani tanssin parissa alkoi kuitenkin harrastuksena jo vuonna 1987. Kilpatanssiurani aikana voitin parieni kanssa yhteensä 10 Suomen mestaruutta ja tein kansainvälistä kilpauraa amatööriluokassa aina vuoteen 2003 asti. Kilpauran jälkeen käännyin ammattilaiseksi ja tie vei minut valmentajaksi aina Hong Kongiin asti, josta palasin takaisin Suomeen, kun kutsu kävi television tanssiohjelmaan.

Nuorempana olin identiteetiltäni vahvasti tanssija. Se oli tavoitteeni, unelmani ja täytti koko elämäni. Pian Tanssii Tähtien Kanssa -voiton jälkeen löysin kuitenkin

itseni myös teatterilavoilta. Viimeiset 10 vuotta minua ovat työllistäneet lukuisat musikaalit eri kaupunginteattereissa. Tehdessäni ensimmäistä musikaalia (Viulunsoittaja katolla 2012) Helsingin kaupunginteatterin suurelle näyttämölle, olin juuri aloittanut

ensimmäisen aikuisiän harrastuksen, triathlonin. Suurien esitysmäärien ja vaativan harjoittelun vaikutuksesta kehoni meni ylirastitustilaan. 

Kaupunginteatterin osteopaatit hoitivat vaivojani hienolla ammattitaidolla ja kehoni pysyi ehjänä läpi esityskauden. Samalla minulla heräsi kiinnostus ja kunnioitus osteopatiaa ja sen hoitofilosofiaa kohtaan. Ihminen on kokonaisuus, eikä tarkoituksena ole hoitaa vain oiretta, vaan ennen kaikkea sen aiheuttajaa. 

Pedantille luonteelleni tämä perusteellisuus oli vähintäänkin vaikuttavaa. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tanssia, vaikka ala on ammattina hyvin epävarma, ja että olen uskaltanut tehdä päätöksiä tanssille ja itseni toteuttamisille. Ajattelin aina, että jos kiinnostus jotain muuta työtä tai ammattia kohtaan syttyy, teen sen. Pelkkä raha tai status ei saisi johdattaa uraani tai elämääni.

Ajatus osteopatiasta hoitomuotona ja sen opiskelemisesta oli niin voimakas, että melko pian löysin itseni koulunpenkiltä. Opiskelin ensin hierojan erikoisammattitutkinnon nivelten liikkuvuuden edistämisestä ja pääsin opiskelemaan Osteopatiakoulu Atlakseen. Valmistuin osteopaatiksi keväällä 2019.

Olen tehnyt osteopatiaa jo 5 vuotta koko opiskeluajan tanssijan töiden ohella. Olen saanut tehdä haastavaa ja antoisaa työtä oman kehoni kautta ja nyt tuntuu, että on oikea aika suunnata kohti muiden auttamista ja perustaa oma hoitotila. Toivon toki, että olen ammatillisesti tanssikunnossa vielä vuosia eteenkin päin, mutta muun ajan mielelläni ja nöyränä hoidan myös muiden terveyttä.

Aleksi: About
bottom of page